První custom-made budova Tesly v ČR k vašim službám v Nové Zbrojovce

Šušká se to už nějakou dobu a teď to potvrzujeme. Od září v prostoru Nové Zbrojovky u ulice Markéty Kuncové a Baarova nábřeží zahájí provoz společnost Tesla. Na místě původního soukromého průmyslového areálu, který zde chátral a směřoval pomalu ke stavu brownfieldu, zde vyrostla moderní hala, čistá a udržitelná. Prostor mezi železnicí a budoucí příjezdovou komunikací jsme zrevitalizovali a může teď nabídnout novou funkci nejen v rámci provozu Tesly, ale do budoucna také zeleného okolí s občanskou vybaveností, které naváže na Amenities Park rozkládající se před ZET.Office.

První custom-made budova Tesly v ČR k vašim službám v Nové Zbrojovce

Stávající plocha 10 000 m² pro fotbal, beachvolejbal, basket, workout nebo ping pong se tak rozšíří a vytvoří jeden kompaktní celek. Jak často zmiňujeme, zbrojovácký brownfield se postupně zazelená. Pokud se chcete o revitalizaci prostoru u ulice Markéty Kuncové a Baarova nábřeží dozvědět více, přečtěte si článek na toto téma.

Jde o první custom made budovu v České republice realizovanou přesně dle stavebních standardů Tesly. Stavbu jsme realizovali na klíč a interiérové a technologické vybavení bude již v režii klienta. Na prostoru 2 000 zde Tesla nabídne velkorysý showroom nových aut a servisní centrum s nadstandardní kapacitou 14 míst,“ popisuje konečný stav Development Director Nové Zbrojovky Miroslav Pekník a dodává: Součástí budovy je samozřejmě také komfortní zázemí pro klienty i zaměstnance včetně kanceláří a dostatečný parkovací prostor kolem budovy.Aplikaci nabíjecích stanic elektromobilů plánujeme v celém areálu Nové Zbrojovky stejně jako je tomu například již nyní před naší budovou Hradu.

Střecha budovy bude využita pro instalaci fotovoltaických panelů obdobně jako u většiny výstavby v Nové Zbrojovce. Takto získanou energii pak budeme přímo u nás zpracovávat a bude fungovat jako komunitní sdílená elektrárna celé čtvrti s cílem částečné soběstačnosti čtvrti a úspory nákladů.

První custom-made budova Tesly v Nové Zbrojovce

TESLA udržitelnost, bezpečnost a zábava

Jeden z pilířů Tesly jsme už naťukli v úvodu, ano, jde o udržitelnost, se kterou souzníme. Současně s ní je pro společnost Tesla zásadní bezpečnost! Jejich špičková vozidla s nulovými emisemi navíc totiž patří k nejbezpečnějším na světě. A trojici uzavírá cíl zajištění komfortu a té nejlepší zábavy, jakou si dokážete ve voze představit. Elektromobily to ale zdaleka nekončí, Tesla urychluje celosvětový přechod domácností a firem k udržitelným energiím také prostřednictvím solárních a integrovaných řešení využívajících obnovitelné zdroje jako jsou například domácí úložiště elektrické energie Powerwall nebo komerční úložiště Megapack. Nabízí také síť rychlého napájení elektromobilů Tesla Supercharger.

Od září to rozjedeme ve velkém

Aktuálně probíhá zkušební provoz, vybavuje se a zprovozňují technologie tak, aby vše bylo připravené na grand opening, který má proběhnout v polovině září. Nicméně, než k tomuto dojde, můžete využít stávající menší pobočku Tesla Pop Up Store Brno u nás před ZET.Office, kde získáte veškeré informace a můžete si dopřát třeba i testovací jízdu jedním z elegantních vozů Tesla.