Vítáme u nás Mama’s BURGER, vyhlášený koncept, který nadchl šéfkuchaře Pohlreicha

Úspěch ostravského Mama’s BURGER bistra v televizní show „Ano, šéfe!“ Zdeňka Pohlreicha odstartoval sen Honzy a Davida Kaňákových. Díky promyšlenému gastro konceptu postavenému na kvalitních surovinách a podpoře Zdeňka Pohlreicha se síť Mama’s bister rychle rozšiřuje a získává další příznivce. A teď nastal čas nabídnout tyto vyhlášené burgery také v Brně. A kde jinde než v Nové Zbrojovce. Tato exkluzivita nás těší o to víc, že jde o první koncept s účastí Zdeňka Pohlreicha na Moravě.

Vítáme u nás Mama’s BURGER, vyhlášený koncept, který nadchl šéfkuchaře Pohlreicha

Jak se griluje sen?

Cítíte to taky? Ano, tohle je příběh, který voní vášní, jak o něm Honza a David Kaňákovi hrdě hovoří. A my souhlasíme! Spojení velkého snu dvou odhodlaných mužů a dědictví nevlastního otce, který věřil v jejich podnikatelskou vizi, přineslo velký úspěch. Gastro nabídka skromného food trucku v ostravských ulicích si postupně našla své fanoušky. Burgery bratrů Kaňákových byly žádané čím dál víc, což směřovalo k otevření vlastního bistra v srdci Ostravy.

„A pak to přišlo! V roce 2017 se náš osud dramaticky změnil, když jsme se stali hvězdami televizní show „Ano, šéfe!“. Zdeňka Pohlreicha, uznávaného šéfkuchaře, nadchly naše burgery natolik, že nám udělil tři hvězdy a přilákal tak zájem veřejnosti. Stal se naším mentorem a v novém konceptu Mama’s produktů a franšízového rozvoje také naším společníkem,“ popisují s nadšením sourozenci Kaňákovi.

A proč zrovna Mamas bistro? Je za tím velká pocta a poděkování mámě, která bratry v jejich podnikatelském snu od začátku podporovala, pracovala a jezdila s nimi a je součástí jejich gastro provozu dodnes. „Je to zároveň také nepřímo poděkování všem maminkám, které podporují své děti v jejich snech,“ jak dodávají Honza a David.

A mimo vůně tohoto vášnivého příběhu již za pár týdnů budeme moci v Nové Zbrojovce nasát také vůni opěvovaných burgerů právem označovaných jako michelinský fastfood. A co je tedy na nich tak speciálního?

Michelinský fastfood podle bratrů Kaňákových

Vše začíná výběrem surovin a opravdu nemáme na mysli rychlý nákup v gastro velkoobchodu před otvíračkou bistra. S výběrem se musí kuchař doslova mazlit a použít detektivní schopnosti, aby našel přesně to, co zapadne do jeho gastronomického konceptu. A tak za Mama’s burgery stojí pouze maso nejvyšší kvality z českých chovů, ručně dělané bulky připravené na míru z místní pekárny, hranolky ze šlechtěných brambor (POZOR – dvakrát smažené) a samozřejmě vyladěné domácí dresinky. A to vše samozřejmě čerstvé včetně masa, které se zpracovává až na místě.

Tak tohle prostě chcete! 


Majitelé franšízy: zleva David Kaňák, Pavel Kostka, Zdeněk Pohlreich a Honza Kaňák


Všechny cesty vedou do Nové Zbrojovky

Po Ostravě a Olomouci teď přichází čas na představení chuti těchto vymazlených burgerů s garancí top kvality také v Brně. Mimochodem, v tuto chvíli jediný koncept na Moravě, pod kterým je podepsaný také Zdeněk Pohlreich.

A je nám ctí, že si pro představení svého konceptu vybrali právě náš Hrad, prostor v ikonické budově bývalého ředitelství Zbrojovky (na Lazaretní 1/7), která prošla kompletní rekonstrukcí a propojila historický odkaz s nadstandardním vybavením inspirovaným nejnovějšími trendy. Děkujeme za důvěru!

„Mimo výborné dopravní dostupnosti pro brněnské i mimobrněnské gastro nadšence vidíme v Nové Zbrojovce velký potenciál do budoucna přímo v místě provozu. Vzniká zde nová městská čtvrť, kde se v konečné fázi budou pohybovat tisíce lidí, kteří zde budou bydlet, pracovat nebo jen trávit volný čas,“ upřesňuje hlavní důvody výběru lokality provozní manažerka Mama’s bistra v Brně Kateřina Janyšková.

Mimo nabídku klasických burgerů se můžete těšit také na snídaňový koncept Mama’s bistra. Konkrétní recepty jsou tvořeny ve spolupráci Zdeňka Pohlreicha s bratry Kaňákovými. Možná můžeme odtajnit jednu z prvních vlaštovek – snídaňový ufo burger. Ale dál už necháme pracovat vaši fantazii. Skutečnou podobu a složení si pak budete moci vychutnat 30. září, kdy bistro oficiálně otevře. Více informací sledujte na Facebooku.